Ga naar de inhoud

Arnhem centrum voor het eerst decor van een obstacle run

Arnhem – 02-01-2024 | Bij obstacle runs denken mensen vaak aan een bosgebied als locatie, maar niet aan het centrum van een grote stad. Dát maakt de Alpha City Run, die gepland staat op 9 mei 2024 uniek. Deze run van 6 of 13 kilometer gaat dwars door het centrum van Arnhem. Vitesse, Defensie en de burgemeester himself doen mee. 

Organisator en personal trainer van de burgemeester Danny van Aanholt droomt al bijna tien jaar van een concept om Arnhem in beweging te krijgen. Niet op een plek in de natuur waar je naartoe moet reizen en het evenement alleen zichtbaar is voor de deelnemers, maar midden in het hart van onze mooie stad. 

De start en finish zijn op de Markt. De routes voeren je langs de Rijnkade, Oeverstraat en door het Musispark. Deelnemers die de paarse route van 13 kilometer lopen, gaan ook over Stadsblokken. Onderweg wachten obstakels zoals klimmen, met een boomstam lopen, monkeybars enzovoorts. Na de finish is er voor alle deelnemers een broodje hotdog, drankje en uiteraard een medaille.

Fitste burgemeester van Nederland

De burgemeester Ahmed Marcouch heeft bevestigd dat hij mee gaat doen aan de run. Op dit moment is hij, samen met Danny, hard aan het trainen om een goede tijd neer te zetten. “Doel is om de burgemeester de fitste burgemeester van Nederland te maken.” Arnhem kan en mag gezonder als het gaat om bijvoorbeeld overgewicht en meer sporten. Wie anders dan de burgemeester kan de bewoners inspireren en het goede voorbeeld geven?”

Arnhem in beweging brengen 

Met de Alpha City Run wil Danny mensen niet alleen in beweging brengen, maar ook inspireren. “Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een gezonder leven.” Zo’n run geeft een reden om in beweging te komen; om te trainen en obstakels te overwinnen. De Alpha City Run vertegenwoordigt een reis van groei en zelfoverwinning. Het confronteert je met uitdagingen en grenzen. Je slaagt alleen als je vastberaden bent en in jezelf gelooft. “Het gevoel van voldoening en zelfvertrouwen dat mensen na de run krijgen is onbetaalbaar”, vertelt Danny enthousiast. 

Vitesse & Ome Joops tour 

Ook Vitesse zal meelopen met de Alpha City Run; zowel jongens van de academie als oud-spelers zullen aan de start verschijnen, net als Vitesse-gezicht Paskie Rokus jr. Danny wil deelnemers van de run motiveren om zich te laten sponsoren om geld op te halen voor Ome Joops Tour. “Het helpen van arme gezinnen in Arnhem betekent veel voor me vanwege mijn eigen achtergrond. Ik ben zelf opgegroeid in een arm gezin en ken de worstelingen en effecten ervan. Door deelnemers op te roepen zich te laten sponsoren wil ik met dit evenement geld inzamelen om deze gezinnen te helpen.”

Geloof dat je het kunt 

Als je twijfelt om mee te doen omdat je nog nooit een obstacle run hebt gedaan, dan is het volgens Danny juist goed om mee te doen. “Geloof me, je kunt dit.” Obstakels zijn er om overwonnen te worden. Dat lukt je alleen als je meedoet. “Daarnaast doe je dit niet alleen maar met honderden andere deelnemers.”

Bekijk de routes hier.